Доступність посилання

ТОП новини

Підготовка до зустрічі Джонсона із Зеленським почнеться після завершення «Брекзиту» – посол


Наталія Галібаренко нагадала, що Борис Джонсон двічі відвідував Україну під час роботи міністром закордонних справ Об’єднаного королівства
Наталія Галібаренко нагадала, що Борис Джонсон двічі відвідував Україну під час роботи міністром закордонних справ Об’єднаного королівства

Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко прогнозує, що підготовка зустрічі нового прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та президента України Володимира Зеленського почнеться після того, як Лондон завершить процедуру «Брекзиту» – виходу з Європейського союзу.

Про це вона розповіла в ефірі Радіо Свобода на питання щодо того, коли сторони планують почати підготовку цього саміту.

«Ми б, звичайно, дуже хотіли організувати цей візит (зустріч Зеленського і Джонсона – ред.) у зручний для обох сторін час. Ми, звичайно, об’єктивно даємо час Великій Британії на реалізацію Брекзиту до 31 жовтня, але після того моменту, думаю, буде робитися все для того, щоб ми організували повноцінний двосторонній контакт між двома лідерами», – сказала посол.

Читайте також: Хто такий новий прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон: довідка​

Вона нагадала, що Борис Джонсон двічі відвідував Україну під час роботи міністром закордонних справ Об’єднаного королівства.

«Він знає про нашу специфіку, про збройний конфлікт з росіянами, про анексію Криму, і ми завжди могли розраховувати на його підтримку», – зазначила Галібаренко.

Водночас вона звернула увагу на те, що після обрання у фокусі уваги новообраного прем’єр-міністра, вочевидь, буде реалізація «Брекзиту».

23 липня стало відомо, що новим лідером Консервативної партії замість Терези Мей, а відтак – прем’єр-міністром Великої Британії стане Борис Джонсон. Того ж дня президент Володимир Зеленський привітав Джонсона з обранням на посаду голови уряду Великої Британії і заявив, що «очікує на першу зустріч».

XS
SM
MD
LG