Доступність посилання

ТОП новини

Україна оскаржує рішення FIE про дискваліфікацію Харлан за відмову потиснути руку росіянці


Ольга Харлан
Ольга Харлан

Федерація фехтування України оскаржує рішення про дискваліфікацію Ольги Харлан на чемпіонаті світу в Мілані, повідомив президент федерації Михайло Ілляшев.

«Ми повністю підтримуємо Ольгу Харлан в цій ситуації. Я якраз перебуваю на чемпіонаті світу, і ми готуємо протест. Будемо оскаржувати це рішення, тому що безпосередньо суддя, який судив цей поєдинок, не давав чорної картки і не дискваліфікував її», – сказав Ілляшев в ефірі національного телемарафону.

Ілляшев відзначив, що дискваліфікація зʼявилася після того, як уже був призначений наступний поєдинок. Також президент Федерації фехтування додав, що дискваліфікація не дає можливості Харлан брати участь у командних змаганнях, які відбудуться за кілька днів.

Він наголосив, що важливо, щоб дискваліфікацію було скасовано до командних змагань, оскільки чемпіонат світу дає багато залікових балів для кваліфікації в Олімпійських іграх.

Раніше 27 липня Міжнародна федерація фехтування (FIE) дискваліфікувала українку Ольгу Харлан після її відмови потиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смирновій, яка виступала в «нейтральному» статусі.

XS
SM
MD
LG