Доступність посилання

ТОП новини

«Підготовка до контрнаступу»: Гуменюк розповіла про ситуацію на південному фронті


«Виснаження ворога є частиною підготовки для можливого майбутнього контрнаступу українських військ», – Наталя Гуменюк
«Виснаження ворога є частиною підготовки для можливого майбутнього контрнаступу українських військ», – Наталя Гуменюк

Бійці ЗСУ продовжують виснажувати сили армії РФ на півдні, тримаючи її під вогневим контролем, зазначила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що ЗСУ на півдні продовжують «точними ударами знищувати склади ворога, а також місця дислокації окупаційних військ».

«Ворог потребує місць дислокацій і опори як плацдарму, вони будуть вишукувати таку позицію. Про це свідчить і маневрування підрозділами по всьому лівобережжю, де вони намагаються облаштувати собі більш-менш стійкі позиції. Але постійна наша вогнева робота, наш вогневий контроль, який їм дошкуляє, не дає їм такої можливості», – зазначила речниця.

Гуменюк додала, що виснаження ворога є частиною підготовки для можливого майбутнього контрнаступу українських військ.

«Нагадаю, що це і є дуже суттєвий вплив у рамках підготовки до контрнаступу. Це виснаження потужностей ворога на моральному, логістичному і фізичному плані», – пояснила вона.

Видання Bloomberg повідомило, що Росія готує новий наступ. За словами джерел видання, близьких до Кремля, новий наступ може розпочатися вже в лютому-березні – до того, як Київ отримає танки зі США та Європи.

На початку січня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що є ознаки того, що Росія готує загострення в лютому.

Раніше сьогодні у розвідці розповіли, яким може бути новий наступ Росії – ситуація на сході України залишатиметься найгарячішою, повідомив представник пресслужби Головного розвідувального управління Міноборони Андрій Юсов.

XS
SM
MD
LG