Доступність посилання

ТОП новини

ГУР опублікувало список сирійців, яких РФ завербувала для війни проти України


У списку – дані 141 людини
У списку – дані 141 людини

Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало список найманців із Сирії, яких, за його даними, Росія завербувала на війну проти України.

У списку – дані 141 людини.

«Росіяни вербують сирійців для участі в бойових діях проти України через туристичні фірми, а вишкіл відбувається на військовій базі біля міста Алеппо й аеродрому Kuweires», – заявили в ГУР.

Раніше цього місяця в ГУР повідомили, що Росія набирає найманців у Сирії для участі у бойових діях проти України, і перша група – близько 1000 найманців – проходить вишкіл із акцентом на ведення бойових дій у міській забудові.

«Після завершення вишколу сирійських найманців доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти – на територію Росії. Після прибуття їм видають російські паспорти, а потім мобілізують до окупаційної армії», – заявляли в розвідці.

Повідомлення про вербування сирійців, а також громадян інших країн були і раніше. Зокрема, у березні 2023 року про це писало видання The Media Line, а в березні 2022 року – повідомляв Генштаб ЗСУ.

Цього місяця телеканал CNN повідомив, що Росія вже завербувала майже 15 тисяч непальців для участі у війні проти України, «багато з них повернулися травмованими, тоді, як дехто, так і не повернувся». Раніше Катманду вимагав від Москви припинити вербування непальців, а вже завербованих повернути додому.

Форум

XS
SM
MD
LG