Доступність посилання

ТОП новини

Авіакатастрофа в Ірані: Офіс генпрокурора просить Іран передати Україні «чорні скриньки»


Український літак було збито іранськими військовими 8 січня
Український літак було збито іранськими військовими 8 січня

Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України просять компетентні органи Ірану передати українській стороні «чорні скриньки» з літака «Міжнародних авіаліній України», який зазнав катастрофи 8 січня.

«Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України звернулися до компетентних органів Ісламської Республіки Іран із запитом про правову допомогу, пов’язану з передачею українським правоохоронцям бортових самописців з літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який виконував рейс PS752 Тегеран-Київ та був збитий іранськими військовими», – мовиться в повідомленні.

У ОГ також зазначили, що українська сторона вживає всіх заходів для забезпечення належного розшифрування даних з бортових самописців та збереження доказів.

Літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерана до Києва зазнав катастрофи невдовзі після вильоту з аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів).

Уранці 11 січня в Ірані після кількох днів заперечень офіційно визнали, що літак помилково збили іранські сили протиповітряної оборони.

14 січня офіційний Тегеран повідомив, що через катастрофу літака були заарештовані «деякі особи».

XS
SM
MD
LG