Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Ізраїлю пригрозив «змінити реалії в Смузі Гази на 50 років вперед»


Ізраїльська поліція допомагає евакуюватися жінці з малою дитиною з місця ракетного удару в Ашкелоні, Ізраїль, 7 жовтня 2023 року
Ізраїльська поліція допомагає евакуюватися жінці з малою дитиною з місця ракетного удару в Ашкелоні, Ізраїль, 7 жовтня 2023 року

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант через масовану атаку бойовиків «Хамасу» пригрозив їм та Смузі Гази, пише видання The Times of Israel.

«Вони (бойовики «Хамасу» – ред.) не розрізняли жінок, дітей і людей похилого віку, вони шкодили всім. «Хамас» незабаром зрозуміє, що зробив серйозну помилку, і заплатить ціну. Ми змінимо реалії в Смузі Гази на 50 років вперед», – заявив міністр оборони.

7 жовтня вранці по центральних та південних районах Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару.

Старший військовий командувач «Хамасу» Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ та закликав «палестинців у всьому світі до боротьби». Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5 тисяч ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Ізраїльська армія оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку «Хамасу».

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що «країна перебуває у стані війни».

В Ізраїлі кількість загиблих унаслідок нападу бойовиків «Хамасу» зросла до понад 200 людей, повідомляє The Times of Israel.

Форум

XS
SM
MD
LG