Доступність посилання

ТОП новини

Новини з Ізюма мають зміцнити рішучість світу притягнути Росію до відповідальності – посол США


15 вересня на Харківщині біля звільненого Ізюма виявили масове поховання
15 вересня на Харківщині біля звільненого Ізюма виявили масове поховання

Новини про масові поховання в Ізюмі мають зміцнити рішучість світу притягнути Росію до відповідальності за її звірства, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Жахливі новини про масові поховання в Ізюмі мають зміцнити нашу колективну рішучість притягнути Росію до відповідальності за її звірства і підтримати Україну в її зусиллях захистити свою батьківщину та звільнити її громадян, які неймовірно страждають від російських військ», – написала Брінк у твіттері.

15 вересня на Харківщині біля звільненого Ізюма виявили масове поховання.

Захоронення знайшли поряд із кладовищем, де під час окупації російськими військами міста Ізюм ховали людей, які загинули від обстрілів або померли ж природною смертю.

Читайте також: Під Ізюмом знайшли вбитих українських військових, у яких були зв’язані руки – Лубінець

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що на місці масових поховань людей у деокупованому Ізюмі на Харківщині виявлено щонайменше 450 могил, і «це лише одне з масових поховань».

Тим часом, уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко заявив, що кількість загиблих в деокупованому Ізюмі на Харківщині може перевищувати Бучанську трагедію.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що на територіях деокупованої Харківщини виявили 10 місць, де російські війська катували людей.

XS
SM
MD
LG