Доступність посилання

ТОП новини

Соратник Трампа вийшов із боротьби за крісло спікера Палати представників США


A stoplight is seen in front of the dome of the US Capitol as a government shut down looms in Washington, DC, on September 28, 2023.
A stoplight is seen in front of the dome of the US Capitol as a government shut down looms in Washington, DC, on September 28, 2023.

Республіканці в Палаті представників відмовилися від кандидатури Джима Джордана на посаду спікера. Це сталося після третього голосування в Палаті 20 жовтня, на якому він не отримав достатньої підтримки.

Відтак у партії наразі немає кандидата на посаду голови нижньої палати Конгресу.

Як цитує AP, лідер республіканської більшості Стів Скаліс заявив, що республіканці планують «повернутися і почати спочатку» в понеділок.

Попередні голосування за кандидатуру Джордана мали місце в середу 18 жовтня і також завершилися без достатньої підтримки.

Читайте також: Оглядачі та політики реагують на промову президента США про Україну та Ізраїль

Джордан є давнім прихильником колишнього президента США Дональда Трампа. Зокрема, як пише CNN, він досі публічно не визнав програшу Трампа Байдену на виборах у 2020 році. Експрезидент також публічно висловлював підтримку кандидатурі Джордана на посаду спікера.

Результати таємного голосування означають, що Палата представників не має очільника і не зможе наразі відповісти на запит президента Джо Байдена щодо військової допомоги Україні, пише Reuters.

Палата представників Конгресу США 3 жовтня проголосувала за усунення конгресмена Кевіна Маккарті з посади спікера. Маккарті звільнили через кілька днів після того, як він в останню мить успішно організував двопартійне голосування, щоб запобігти закриттю уряду.

Форум

XS
SM
MD
LG