Доступність посилання

ТОП новини

Військові уточнили, чи вплинуло руйнування Каховської ГЕС на ситуацію на Таврійському напрямку


Місцеві жителі пливуть на човні вулицею під час евакуації із затопленої території після прориву дамби Нової Каховки в Херсоні, 7 червня 2023 року, ілюстративне фото
Місцеві жителі пливуть на човні вулицею під час евакуації із затопленої території після прориву дамби Нової Каховки в Херсоні, 7 червня 2023 року, ілюстративне фото

Зруйнування Каховської гідроелектростанції ніяк не вплинуло на ситуацію на Таврійському напрямку, зазначив речник пресцентру Сил оборони Валерій Шершень в ефірі Радіо Свобода.

«Противник веде активну оборону на Новопавлівському та Оріховському напрямках, має на меті посилити свої угруповання на певних напрямках. Просування наших військових у смузі оборони – це локальні успіхи, адже стоїть задача покращення свого становища чи виходу на більш вигідніші рубежі. На Запоріжжі – тривають бої за великі Новосілки (селище Донеччині, що межує з Запорізькою областю – ред.)», – зазначив військовий.

Крім того, за словами Шершеня, на Бахмутському напрямку ЗСУ «просуваються вперед, ворогу не вдається зупинити наше просування».

Також Шершень уточнив, що «ЗСУ контролюють ситуацію у верхній частині колишнього Каховського водосховища, Нікополь, Марганець, Запоріжжя, Оріхів, Гуляйполе..., й далі на схід до міста Авдіївка».

На світанку 6 червня стало відомо про часткове руйнування дамби Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві дамби російські окупаційні сили, які захопили і контролюють гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року. Російські окупаційна влада натомість стверджує, що це ЗСУ вночі обстріляли і пошкодили дамбу Каховської ГЕС.

Секретар РНБО Олексій Данілов сьогодні заявив, що Каховську ГЕС підірвали за особистою вказівкою президента РФ Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG