Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Донецькій області оголошено надзвичайну ситуацію у зв’язку з пандемією коронавірусного захворювання COVID-19.

Це рішення ухвалили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як наголосив голова ДонОДА Павло Кириленко, режим надзвичайної ситуації не є надзвичайним станом. «Надзвичайний стан має право вводити лише голова держави з погодженням Верховної Ради. Введений нами режим надзвичайної ситуації потрібен для того, щоб мати правові підстави швидко й ефективно реагувати на можливий розвиток ситуації із захворюваністю на COVID-19», – сказав він.

Відповідно до ухваленого рішення, з півночі на 23 березня в області тимчасово заборонена робота ринків і подібних до них поліфункціональних суб’єктів торгівлі для реалізації продовольчих і непродовольчих товарів – за винятком випадків, коли вони є основними або єдиними постачальниками певного переліку продуктів харчування і товарів першої необхідності (за окремим рішенням місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування).

Також має бути забезпечено транспортне перевезення працівників стратегічно важливих підприємств (організацій) і стале функціонування цих закладів у цілому – «із дотриманням вимог, передбачених у рамках загальнодержавного карантину».

Раніше через розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні надзвичайну ситуацію оголосили рішеннями регіональних органів влади чи Кабінету міністрів уже в семи регіонах України: місті Києві, а також Харківській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській і Київській областях; Донеччина стає восьмим таким регіоном.

В Україні загалом на цей час кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 становить, за різними даними, 47 чи 48. Із них три людини померли, одна вже видужала.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджений 303 001 випадок коронавірусного захворювання, з них 12 944 від нього померли, 91 669 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG