Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський після прибуття з Індії AstraZeneca пообіцяв «якнайшвидше» розпочати вакцинацію


Обсяг першої партії вакцини для України Oxford/AstraZeneca (Covishield) становить 500 тисяч доз
Обсяг першої партії вакцини для України Oxford/AstraZeneca (Covishield) становить 500 тисяч доз

Президент Володимир Зеленський подякував індійським партнерам за першу партію вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield), яка надійшла сьогодні в Україну, і заявив, що вакцинація розпочнеться «якнайшвидше».

«Перші 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19 прибули в Україну. Дякуємо індійським партнерам за їхню підтримку. Ми розпочнемо вакцинацію якнайшвидше. Нам треба разом боротися з COVID», – написав Зеленський у твітері.

23 лютого до України прибула перша партія вакцини від COVID-19 вантажним літаком із Індії. Як повідомив очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, який її супроводжував, після того, як вантаж розмитнять, вакцина поїде в регіони.

Обсяг першої партії вакцини Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield, становить 500 тисяч доз. Перед прибуттям партії вакцини стало відомо, що Oxford/AstraZeneca (Covishield) вже офіційно зареєстрована в Україні.

Очікується, що вакцину перевезуть в обласні склади 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та місто Київ), які отримають вакцину в день розвезення, решта – наступного дня. Принаймні таку процедуру раніше описував головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: Українців вакцинуватимуть 572 бригади, близько 23 на регіон – Степанов

Раніше голова МОЗ Максим Степанов анонсував, що перший етап вакцинації охопить майже 370 тисяч людей. Вакцину отримають працівники мобільних бригад вакцинації, медичні працівники, лікарі та середній медичний персонал, що працюють у медзакладах і надають допомогу хворим на COVID-19, працівники лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19, працівники «екстренки», включаючи водіїв, громадяни, які перебувають у спеціалізованих медзакладах, і працівники таких медзакладів (інтернати, будинки людей літнього віку), військовослужбовці.

За даними МОЗ, Україна отримала інформацію від глобального механізму COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцин Oxford/AstraZeneca у першому-другому кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників.

На сьогодні від початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 1 311 844 людини, одужали – 1 151 777, померли – 25 309.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG