Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: Путін 16 грудня «весь день» слухав звіти воєначальників щодо війни


Де саме проходила зустріч, Кремль не повідомив
Де саме проходила зустріч, Кремль не повідомив

Президент Росії Володимир Путін 16 грудня зустрівся з військовим командуванням, щоб обговорити війну Росії проти України. У Кремлі 17 грудня повідомили, що Путін «весь» попередній день прослуховував звіти воєначальників на зустрічі, де були також міністр оборони Росії Сергій Шойгу, начальник Генерального штабу Валерій Герасимов і командувач операції в Україні Сергій Суровікін.

Де саме проходила зустріч, Кремль не повідомив. У зоні бойових дій президент Росії жодного разу не був.

Того ж дня, 16 грудня, російські війська випустили десятки ракет по Україні, атакуючи її цивільну інфраструктуру, зокрема енергетичну мережу, що спричинило проблеми з водо- і тепло- і електропостачанням.

Одна з ракет влучила в житловий будинок у Кривому Розі. За даними місцевої влади, загинули чотири людини, серед яких півторарічний хлопчик. 13 людей були поранені, черед них – четверо дітей.

За даними «Укренерго», внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня. За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

XS
SM
MD
LG