Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба про зустріч із Лавровим: «якщо прилетить в Анталію, поговоримо»


Дмитро Кулеба підтвердив попередню заяву Анкари про заплановану зустріч російського та українського міністрів у Туреччині
Дмитро Кулеба підтвердив попередню заяву Анкари про заплановану зустріч російського та українського міністрів у Туреччині

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба готовий до переговорів із головою МЗС Сергієм Лавровим, якщо той прилетить до Туреччини. Про це він сказав під час онлайн-брифінгу 7 березня.

Кулеба підтвердив попередню заяву Анкари про заплановану зустріч російського та українського міністрів у Туреччині.

«Наразі планується на 10 число. Подивимося, якщо він (Лавров – ред.) прилетить в Анталію, то я теж полечу, сядемо поговоримо», – сказав голова української дипломатії.

Читайте також: Третій раунд переговорів із РФ. Подоляк розповів про «невеликі позитивні зрушення»

У ході брифінгу Кулеба повторив, що Київ готовий до переговорів, але не поступатиметься принциповими позиціями.

«Ми ведемо переговори, але українська дипломатія не поступиться жодною принциповою позицією для нашої держави», – заявив він.

Туреччина, яка є членом НАТО, має тісні відносини як з Києвом, так і з Росією, і неодноразово закликала припинити бойові дії після того, як Путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого.

Читайте також: Анкара: голови МЗС України, Росії і Туреччини зустрінуться 10 березня в Анталії

Посол Росії в установах ООН в Женеві Геннадій Гатілов 4 березня привітав пропозицію Анкари про організацію зустрічі міністрів закордонних справ Росії й України в Анталії.

Радник голова Офісу президента України Михайло Подоляк раніше заявив, що Київ хоче «відповідального міжнародного посередника», оскільки українська сторона «взагалі не довіряє Російській Федерації».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG