Доступність посилання

ТОП новини

У країнах Заходу тривають гострі дебати щодо відключення Росії від SWIFT – Кулеба


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має продуману дипломатичну стратегію протидії російській ескалації
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має продуману дипломатичну стратегію протидії російській ескалації

У США та інших країнах Заходу тривають гострі дискусії про необхідність відключення Росії від SWIFT у разі вторгнення в Україну, заявив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«За ці тижні та місяці проведено сотні переговорів задля втілення цього пакету. Результати всі бачать. Кількість літаків з «аргументами» на посилення Збройних сил України від наших союзників. Узгодження між США, Великою Британією, Канадою і ЄС ключових параметрів санкційного пакету. Раніше про відключення Росії від SWIFT навіть боялися заводити розмову. Зараз про це тривають гострі дебати. Хоча, на нашу думку, тут немає про що дискутувати», – написав Кулеба у своїй статті для видання НВ.

Міністр заявив, що Україна має продуману дипломатичну стратегію протидії російській ескалації.

«Вдалося консолідувати дуже високий рівень міжнародної підтримки України. Західний демократичний світ сьогодні говорить з агресивною Росією єдиним голосом. Наші партнери відповіли тверде «ні» на всі неправомірні ультиматуми Путіна щодо України», – додав Кулеба.

З осені минулого року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення.

Кремль ці заяви відкинув і зажадав від США і НАТО гарантій безпеки, зокрема, не розширювати альянс на схід.

XS
SM
MD
LG