Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: «спецоперація Росії затягнулась», а Білорусь «робить все, щоб цієї війни не було»


За словами Лукашенка, на території України уже «фактично йде війна, воєнні дії, гинуть люди»
За словами Лукашенка, на території України уже «фактично йде війна, воєнні дії, гинуть люди»

«Спецоперація» Росії в Україні «затягнулась», заявив в інтерв'ю Associated Press Олександр Лукашенко.

«Якщо чесно, я не думав, що ця операція (так російська влада називає повномасштабне вторгнення в Україну – ред.) затягнеться таким чином. Але я не настільки занурений у цю проблему, щоб сказати: за планом у них іде там (у росіян, як вони там говорять)? Чи так, як я відчуваю. Я ще раз підкреслюю: я це відчуваю так, що операція ця затягнулася», – зауважив він.

Водночас Лукашенко наголосив, що Білорусь не збирається брати участь у війні.

«Ні, ми не збираємось брати участь. Ми категорично не толеруємо жодної війни. І робили та робимо все, щоб цієї війни не було... Ми знаємо, хто нам протистоїть, тому розв'язувати якийсь конфлікт, якусь війнушку тут – на заході – абсолютно не в інтересах білоруської держави. Тому хай захід спить спокійно», – наголосив він.

При цьому, за словами Лукашенка, на території України уже «фактично йде війна, воєнні дії, гинуть люди».

Попри заяви Олександра Лукашенка, що білоруська армія «не брала і не має наміру брати участі в «спецоперації» (так Росія називає своє військове вторгнення), у Генштабі ЗСУ повідомляли, що неможливо повністю виключити фактичне залучення військ Білорусі до війни РФ в Україні. Крім того, за даними військових, обстріли території України російські війська здійснювали і з Білорусі.

16 квітня у Генеральному штабі ЗСУ знову заявили, що зберігається загроза ракетних ударів як з території Білорусі, так і Росії по об'єктах військової та цивільної інфраструктури України.

XS
SM
MD
LG