Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: лікарні в потенційній зоні впливу готові до можливих надзвичайних ситуацій на Запорізькій АЕС


«Держава закупила в достатній кількості препарати, які дозволять нам захистити щитовидну залозу. І вони будуть видані тоді, коли потрібно» - каже Віктор Ляшко
«Держава закупила в достатній кількості препарати, які дозволять нам захистити щитовидну залозу. І вони будуть видані тоді, коли потрібно» - каже Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляє, що система охорони здоров'я готова до можливих надзвичайних ситуацій на Запорізькій АЕС, людям не потрібно закуповувати йодовмісні препарати.

«Держава закупила в достатній кількості препарати, які дозволять нам захистити щитовидну залозу. І вони будуть видані тоді, коли потрібно. Всі заклади охоорни здоров'я в потенційній зоні впливу забезпечені цим препаратом. На обласних складах є достатня кількість препарату для того, щоб його невчасно доставити туди, куди потрібно – якщо станеться якась аварія, залежно від хмари і розуміння, куди поширюється радіоактивний пил. Ми до цього готові», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, людям не потрібно закуповувати йодовмісні препарати.

«За це переживати не потрібно, закуповувати йодовмісні препарати не потрібно. В нас є препарат в тому дозуванні, яке рекомендовано нашими вченими. Буде достатньо однієї пігулки на першому етапі, щоб захиститись», – додав міністр.

Читайте також: Радіаційний фон у Запорізькій області не змінився, моніторинг проводять цілодобово – санітарний лікар регіону

Останніми тижнями найбільша в Європі атомна електростанція неодноразово зазнавала обстрілів, викликаючи побоювання ядерної катастрофи. Україна звинувачує в цьому російські сили і закликає припинити «ядерний терор». Російська сторона звинувачення відкидає і каже, що обстріли нібито здійснюють українські військові. При цьому Росія відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

25 серпня вперше в історії станції сталося відключення Запорізької АЕС від мережі.

Від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

XS
SM
MD
LG