Доступність посилання

ТОП новини

Макрон запрошує Бензема та інших футболістів Франції летіти з ним на фінал до Катару


Президент Франції Емманюель Макрон
Президент Франції Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон хоче, щоб французький нападник мадридського «Реала» Карім Бензема та інші травмовані футболісти збірної приєдналися до нього в польоті до Катару на фінал чемпіонату світу між Францією та Аргентиною. Про це 16 грудня повідомляє агенція DPA.

«Я знаю, що він цього хоче. Я знаю, що план такий розглядається. Це бажання президента – допомогти їм потрапити на борт», – сказала міністр спорту Франції Амелі Удеа-Кастера мовникові RTL.

Тренер збірної Дідьє Дешам відмовився говорити про зіркового форварда мадридського «Реала», який не встиг відновитися до турніру, але все ще офіційно є частиною команди, як і Лукас Ернандес, який зазнав травми коліна в першій для французів грі чемпіонату світу. Інші травмовані гравці збірної Франції, такі як Поль Погба, Н'Голо Канте та Крістофер Нкунку, не входять зараз до команди, але також можуть супроводжувати Макрона і бути присутніми на фіналі, який відбудеться в неділю, 18 грудня.

Макрон опинився під вогнем критики після того, як 14 грудня відвідав півфінальний поєдинок чемпіонату світу, в якому французи переграли команду Марокко (2:0).

Журналісти спитали президента Франції про обґрунтованість такої поїздки – з огляду на корупційний скандал, у якому фігурують депутати Європарламенту та керівництво Катару.

«Чотири роки тому я підтримав французьку команду в Росії, тепер я підтримую їх у Катарі. Я не відчуваю у звʼязку з цим дискомфорту», – сказав Макрон.

Колишня віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі зараз перебуває у вʼязниці у Брюсселі. Її підозрюють у тому, що за винагороду готівкою вона подала позитивний звіт про перебіг підготовки Катару до чемпіонату світу, хоча в процесі будівництва інфраструктури до змагання загинули сотні (за деякими даними, і тисячі) робітників.

Доха заперечує звинувачення у підкупі європейських чиновників з метою лобіювання інтересів Катару, повʼязаних із проведенням чемпіонату.

XS
SM
MD
LG