Доступність посилання

ТОП новини

Міська рада Маріуполя повідомила про «сильний вибух» у місті


Маріуполь, 1 серпня 2022 року
Маріуполь, 1 серпня 2022 року

Міська рада Маріуполя, який перебуває під російською окупацією, повідомила про «сильний вибух» у місті 13 серпня.

«Сильний вибух у Маріуполі! О 15:40 в окупованому Маріуполі прогримів сильний вибух. Його чуло все місто. Про це повідомляють місцеві жителі», – йдеться у повідомленні міської ради у телеграмі.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму телеграм-каналі додав: «Вибух чуло все місто, всі райони… І так. Не без нас».

Пізніше Андрющенко уточнив, що вибух стався в районі Шлакової гори по вулиці Макара Мазая Кальміуського району.

«Місце, де облаштовано було пункт приймому / сортування металобрухту (частина анонсованого нового сміттєполігону). Причина – якщо збирати металобрухт без перевірки у всіх, то через сюрпризи іноді детонують залишені авіабомби. Жадібність окупантів караємо винахідливістю Маріупольського спротиву. Вкотре передають привіт МНС Росії, що при розмінуванні залишають вибухові просторої без догляду», – написав Андрющенко.

В умовах війни редакція не може відразу перевірити це повідомлення з незалежних джерел.

Раніше сьогодні міський голова Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що очікує на новини про втрати серед російських окупантів після зафіксованого в окупованому місті «гучного вибуху», який він пов’язав із роботою сил спротиву. Про вибух Федоров також повідомляв 12 серпня. У коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя» він заявляв, що спротив населення посилюється через планований окупантами псевдореферендум.

Міська рада Маріуполя також повідомляла про потужний вибух в окупованому місті 10 серпня.

Російські війська взяли Маріуполь у блокаду в березні 2022 року. 20 травня Міністерство оборони Росії заявило, що завод «Азовсталь» у Маріуполі, який був останнім оплотом оборони українських військ у місті після того, як більшу частину його території захопили російські військові, перейшов під контроль сил РФ.

XS
SM
MD
LG