Доступність посилання

ТОП новини

Аналітики ISW спрогнозували, коли Росія залучить додаткові мобілізовані сили в війні проти України


Знищена російська військова техніка на території агроферми, яку російські війська використовували як військову базу під час нападу Росії на Україну, у Харківській області, 17 липня 2022 року
Знищена російська військова техніка на території агроферми, яку російські війська використовували як військову базу під час нападу Росії на Україну, у Харківській області, 17 липня 2022 року

Армія РФ вже найближчим часом може залучити додаткові мобілізовані сили для війни проти України, йдеться в повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики дійшли до такого висновку, спираючись на те, що мобілізовані частини 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії РФ завершили навчання у Брестській області Білорусі.

«Ймовірно, російські війська продовжуватимуть використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій у Луганській області», – йдеться у звіті ISW.

Фахівці поінформували, що війська РФ починають зміцнювати свої позиції на окупованих територіях Луганської, Донецької та Запорізької областей особовим складом, відведеним з Херсонської області, та мобілізованими.

Із посиланням на український Генштаб Інститут вивчення війни пише про збільшення чисельності військ РФ у Луганську. Новоприбулих бійців розміщують у покинутих будинках в Красному та Сімейкиному.

За інформацією фахівців, частина передислокованих солдат Росії прибуває до Новоайдару, що розташований приблизно за 55 км на схід від Сєвєродонецька, а також до Маріуполя.

27 жовтня в Інституті вивчення війни заявили, що президент Росії Володимир Путін, продовжуючи заперечувати український суверенітет під час виступу на дискусійному клубі «Валдай», фактично засвідчив, що серйозні переговори із РФ є неможливими.

Путін під час виступу заявив, що Захід бачить скрізь «підступи Кремля» і повторив раніше відомі наративи Кремля про «допомогу Донбасу», Україну і Росію «як єдиний народ» і державу Україна як «штучну державу». В ОПУ заявили, що висловлювання Путіна були сформульовані «за Фрейдом».

XS
SM
MD
LG