Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО: Росія втратила в Україні понад 350 тисяч військових


«Росія платить дуже високу ціну за незначні здобутки», – заявив Столтенберґ
«Росія платить дуже високу ціну за незначні здобутки», – заявив Столтенберґ

Росія втратила в Україні понад 350 тисяч військових загиблими і пораненими, на морі українські удари потопили або вивели з ладу значну частину російського Чорноморського флоту, а в повітрі Україна збиває, зокрема, цінні літаки спостереження, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Він сказав про це на пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Брюсселі 14 березня.

«Росія платить дуже високу ціну за незначні здобутки», – заявив Столтенберґ.

Водночас, за його словами, незважаючи на значні втрати Росії, Путін не зменшив своїх воєнних цілей.

«Ситуація залишається складною. Україна гостро потребує боєприпасів. Кожен день затримки в Конгресі США перетворюється на реальні наслідки на полі бою», – наголосив генсекретар, закликавши США якнайшвидше ухвалити пакет допомоги для України.

Щодо наведених втрат Росії, то генсекретар НАТО не уточнив, скільки з них є загиблими, скільки – пораненими.

Читайте також: Розвідка Британії: середньодобові втрати армії РФ у лютому «найбільші» від початку повномасштабної війни

Росія і Україна майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ‒ тоді заявлялось про 5937 загиблих. Київ цього не робив, заявляючи, що дані будуть розкриті після війни. 25 лютого президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

Також, за його даними, втрати Росії склали 180 тисяч військовослужбовців загиблими, і до 500 тисяч разом поранених і загиблих.

24 лютого розвідка Великої Британії заявила, що вбитими й пораненими Росія, ймовірно, втратила приблизно 350 тисяч військових.

Форум

XS
SM
MD
LG