Доступність посилання

ТОП новини

Голова Нацбанку розповів, коли почне роботу нова місія МВФ 


Голова Нацбанку назвав одним із пріоритетів своєї роботи до кінця року переговори із Фондом
Голова Нацбанку назвав одним із пріоритетів своєї роботи до кінця року переговори із Фондом

Друга місія Міжнародного валютного фонду в Україні почне роботу 11 листопада, заявив голова Національного банку Андрій Пишний на брифінгу 7 листопада.

Він розповів, що у Відні пройшли «не буду казати, що прості, але цілком конструктивні» дискусії щодо питань, так чи інакше пов’язаних із фінансовою стабільністю України.

Читайте також: Уряд схвалив проєкт держбюджету України на 2023 рік до другого читання

«Остаточні домовленості будуть сформульовані за результатами другої місії, яка почне роботу 11 листопада, ми плануємо, що вона триватиме до 17 листопада. Ці технічні дискусії в тому числі за моєї участі та участі міністра фінансів повинні напрацювати загальний контур моніторингової програми, яка ляже в основу плану дій Національного банку на найближчі роки і стане основою, я сподіваюся, програми розширеного фінансування, на яку команда України... розраховує під час взаємодії з колегами з МВФ», – додав Пишний.

Він назвав одним із пріоритетів своєї роботи до кінця року переговори із Фондом, які повинні завершитися ухваленням рішення правління МВФ про затвердження параметрів моніторингової програми.

Читайте також: Нацбанк припускає скорочення інфляції у 2023 році до 21%

«Ми сподіваємося, що грудень в цьому плані принесе позитивні новини», – зазначив голова Нацбанку.

Президент України Володимир Зеленський провів 23 жовтня телефонну розмову з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду, в якій запевнив, що Україна «буде робити все, щоб гідно пройти моніторингову програму МВФ та якнайшвидше перейти до нової».

XS
SM
MD
LG