Доступність посилання

ТОП новини

Гуменюк пояснила, чому війська РФ атакували портову інфраструктуру Одещини


Уламок дрона (архівне фото)
Уламок дрона (архівне фото)

Нічна атака дронами по Одещині була спрямована на портову інфраструктуру, щоб зірвати «зернову угоду», заявила в ефірі Радіо Свобода речниця Оперативного комнадування «Південь» Наталія Гуменюк.

За її словами, два безпілотники влучили в адміністративну будівлю припортової споруди, а уламки дронів, які вдалося збити, впали у термінали, зокрема у зерновий.

«Атака вочевидь була спрямована саме на портову інфраструктуру. Там, де скупчення зернового терміналу, відповідних місць зберігання зерна. І, враховуючи шантажі терористів про те, що вони хочуть перервати зернову угоду, в принципі все зрозуміло і виправдано». – сказала Гуменюк у коментарі програмі Свобода.Ранок.

За її словами, у зоні відповідальності ОК «Південь» збили 22 дрони-камікадзе, людських втрат внаслідок цього удару немає.

«Є незначні руйнування, які усуваються. Всі пожежі, які виникли внаслідок влучання і падіння уламків, були оперативно ліквідовані». – сказала речниця ОК «Південь».

У командуванні Повітряних сил повідомили, що сьогодні вночі російські сили випустили по Україні 28 дронів-камікадзе. Сили ППО збили 26 ударних безпілотників.

Угода, відома як Чорноморська зернова ініціатива, була укладена окремо Росією та Україною з ООН та Туреччиною у Стамбулі у липні 2022 року. Потім її кілька разів продовжували. Нинішній термін дії «зернової угоди» спливає 17 липня. Москва заявляє, що передумов для її продовження наразі немає.

XS
SM
MD
LG