Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: ідентифіковано російського офіцера, причетного до розстрілу автомобілів із цивільними в Гостомелі


Заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії РФ по Красноярському краю повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни
Заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії РФ по Красноярському краю повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни

Українські правоохоронці встановили особу офіцера російської Нацгвардії, який брав участь у розстрілі цивільних автомобілів у Гостомелі на Київщині в 2022 році, повідомив Офіс генпрокурора.

«25 лютого 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка і Свято-Покровської, він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вулиці Шевченка в напрямку міста Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалося врятуватись. Загалом військовослужбовці загону причетні до розстрілу 12 транспортних засобів в Гостомелі, внаслідок чого вбито 11 мирних жителів, а 15 – поранено», – йдеться в повідомленні.

В ОГП додали, що за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії РФ по Красноярському краю повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни.

За даними Офісу генпрокурора, станом на 20 березня від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні зафіксували понад 127 900 злочинів агресії і воєнних злочинів, у справі щодо агресії РФ підозрюваними є 692 представники військово-політичного керівництва Росії.

Частину Київської області було окуповано російськими військами у перші дні повномасштабного вторгнення. 2 квітня Київщина була звільнена від російських військ. Під час окупації, як встановили правоохоронні органи України, російські військові чинили різні злочини – розстріли мирного населення, зґвалтування, викрадення і тортури. Наразі ці злочини розслідують СБУ й органи прокуратури.

Кремль «категорично відкидав будь-які звинувачення у вбивствах цивільних», навіть попри те, що факти вбивств цивільних у період російської окупації були підтверджені супутниковими знімками і численними свідченнями.

Форум

XS
SM
MD
LG