Доступність посилання

ТОП новини

Орбана не було під час голосування Євроради щодо переговорів про вступ України – представник ЄС


«Орбан міг делегувати когось замість себе, щоб заблокувати рішення, але він цього не зробив»
«Орбан міг делегувати когось замість себе, щоб заблокувати рішення, але він цього не зробив»

Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який неодноразово погрожував накласти вето на рішення лідерів ЄС щодо відкриття переговорів для України про вступ до Євросоюзу, не було під час сьогоднішнього голосування з приводу цього питання, повідомив журналістам у Брюсселі чільний представник ЄС, який побажав, щоб його не називали.

«Орбана під час голосування не було. Рішення ухвалили 26 лідерів. Орбан міг делегувати когось замість себе, щоб заблокувати рішення, але він цього не зробив. Ухвалене рішення є абсолютно законним з точки зору процедури. Орбан мав 100 варіантів заблокувати початок переговорів, але він цього не зробив – ні сам, ні через когось ним делегованого, а просто залишив раніше зал. Рішення цілком легітимне щодо початку переговорів», – сказав представник ЄС журналістам після голосування на засіданні Європейської ради щодо відкриття переговорів про членство в Євросоюзі з Україною і Молдовою.

Раніше сьогодні президент Євроради Шарль Мішель повідомив, що Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України і Молдови до Європейського союзу, а також надала Грузії статус кандидата в члени ЄС.

14–15 грудня лідери Євросоюзу проводять саміт, на якому також може бути проголосовано пакет допомоги Україні на близько 50 мільярдів євро протягом 2024–2027 років.

Форум

XS
SM
MD
LG