Доступність посилання

ТОП новини

Міністри оборони США і Росії провели першу з травня телефонну розмову. Говорили про ситуацію в Україні


21 жовтня Пентагон повідомив, що Остін наголосив на важливості збереження ліній зв’язку на тлі війни, яку розв’язала Росія
21 жовтня Пентагон повідомив, що Остін наголосив на важливості збереження ліній зв’язку на тлі війни, яку розв’язала Росія

Міністри оборони США і Росії Ллойд Остін і Сергій Шойгу обговорили телефоном поточну ситуацію в Україні. 21 жовтня Пентагон повідомив, що Остін наголосив на важливості збереження ліній зв’язку на тлі війни, яку розв’язала Росія.

У повідомленні Міноборони Росії в телеграмі йдеться про те, що «обговорювалися актуальні теми міжнародної безпеки, включно з ситуацією в Україні».

Розмова стала другою між Шойгу та Остіном з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Їхній останній дзвінок відбувся 13 травня, за кілька днів до телефонної розмови між начальником Генштабу Росії Валерієм Герасимовим і його американським колегою генералом Марком Міллі.

Відносини між Москвою і Вашингтоном різко погіршилися після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Росія звинуватила США у прагненні продовжити конфлікт шляхом надання фінансової та військової допомоги, а США запровадили широкі санкції проти Росії.

Минулого тижня президент Росії Володимир Путін заявив, що не бачить необхідності в особистій зустрічі з президентом США Джо Байденом.

XS
SM
MD
LG