Доступність посилання

ТОП новини

МЗС назвало видачу Росією паспортів жителям ОРДЛО юридично нікчемним рішенням


Президент Росії Володимир Путін 24 квітня підписав указ про надання жителям ОРДЛО російського громадянства за спрощеною процедурою
Президент Росії Володимир Путін 24 квітня підписав указ про надання жителям ОРДЛО російського громадянства за спрощеною процедурою

У Міністерстві закордонних справ України висловили рішучий протест через початок функціонування в Ростовській області Росії центрів видачі російських паспортів громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Своїми діями Росія наочно демонструє свою абсолютну зневагу до норм і принципів міжнародного права. Свідомо обравши курс на ескалацію, Російська Федерація також фундаментально підриває Мінські домовленості, стороною яких вона є. МЗС України в черговий раз заявляє, що протиправні рішення Кремля, які мають на меті полегшити отримання громадянами України російського громадянства, є юридично нікчемними та не визнаються Україною», – йдеться у заяві на сайті МЗС.

Згідно з повідомленням, Україна звертається до міжнародних партнерів не визнавати і не приймати документи, видані Росією громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Росія: у Ростовській області відкрився центр видачі російських паспортів жителям ОРЛО

Напередодні у Ростовській області Росії відкрився центр видачі російських паспортів жителям окупованих районів Донбасу.

Указ, за яким жителі контрольованих підтримуваними Росією бойовиками районів на сході України зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії, президент Росії Володимир Путін підписав 24 квітня. Це рішення різко розкритикувала Україна та її західні союзники.

XS
SM
MD
LG