Доступність посилання

ТОП новини

Однією з тем переговорів у Брюсселі є членство України в НАТО – Кулеба


Дмитро Кулеба повторив свою тезу, що вступ України до НАТО став би гарантією стратегічної безпеки євроатлантичного простору
Дмитро Кулеба повторив свою тезу, що вступ України до НАТО став би гарантією стратегічної безпеки євроатлантичного простору

Проведення Комісії НАТО – Україна є важливим із політичної точки зору, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 4 квітня. Про це він заявив перед початком засідання комісії в Брюсселі, передає пресслужба МЗС.

Кулеба повторив свою тезу, що вступ України до НАТО став би гарантією стратегічної безпеки євроатлантичного простору.

«Проведення Комісії Україна – НАТО є не лише символічною, але і важливою з політичної та практичної точки зору подією. Основна мета переговорів сьогодні – пришвидшення постачання військової допомоги, яка вже була обіцяна Україні, насамперед артилерійських боєприпасів, броньованих машин, і всього, що Україна потребує для успішного контрнаступу», – заявив підкреслив міністр.

Читайте також: Перемога Путіна у війні буде трагедією для України і небезпекою для союзників – генсекретар НАТО

Крім того переговори будуть стосуватися стратегічних планів із забезпечення сталої підтримки України з боку членів НАТО.

«Однією з основних тем переговорів сьогодні буде членство України в НАТО. Сьогодні ми всі вітаємо вступ Фінляндії, який надсилає чіткий сигнал: прийшов час переглянути старі стратегії і переконання. Немає кращого рішення для забезпечення євроатлантичної безпеки в цілому, аніж членство України в Альянсі», – наголосив Кулеба.

Комісія НАТО – Україна зустрічається в Брюсселі 4 квітня. Генеральний секретар Альянсу анонсував, що зустріч буде стосуватися подальшої підтримки України.

XS
SM
MD
LG