Доступність посилання

ТОП новини

Поліція вилучила зброю, набої та амуніцію під час обшуків у учасників стрілянини в Броварах


Працівники місцевої поліції прибули на місце стрілянини на одній із вулиць міста Бровари, де затримали осіб зі зброєю. Бровари, 29 травня 2020 року
Працівники місцевої поліції прибули на місце стрілянини на одній із вулиць міста Бровари, де затримали осіб зі зброєю. Бровари, 29 травня 2020 року

Співробітники поліції та прокуратури провели 4 червня санкціоновані обшуки за місцями можливого перебування співорганізатора та учасників збройного конфлікту в Броварах Київської області, повідомляє сайт Національної поліції.

«За їхніми результатами було вилучено рушниці, карабіни, пістолети, ножі, амуніцію для особистого захисту, речі, в які, ймовірно, були одягнені особи під час перестрілки, «чорнові» записи. Тривають заходи для затримання всіх, хто брав участь у перестрілці у Броварах», – ідеться в повідомленні.

За цим фактом проводиться досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, інформують у поліції.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв про арешт понад двох десятків фігурантів провадження про стрілянину в Броварах. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляв, що поліція визначила понад 60 учасників стрілянини.

Вранці 29 травня у Броварах під Києвом сталася перестрілка з застосуванням вогнепальної зброї через конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями. У результаті травм зазнали троє осіб. Керівництво МВС назвало причиною ситуації у Броварах корупцію у визначенні квот для перевізників і непрозорий розподіл маршрутів чиновниками Київської області.

XS
SM
MD
LG