Доступність посилання

ТОП новини

Аваков заявив про затримання «кримінального авторитета» в справі про стрілянину в Броварах


Працівники місцевої поліції прибули на місце стрілянини на одній із вулиць міста Бровари, де затримали осіб зі зброєю. Бровари, 29 травня 2020 року
Працівники місцевої поліції прибули на місце стрілянини на одній із вулиць міста Бровари, де затримали осіб зі зброєю. Бровари, 29 травня 2020 року

У справі про масову стрілянину в місті Бровари Київської області затримані ще 13 людей, повідомив у твітері міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«У Києві, Броварах та Ірпені затримано ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом «Віха» або «Журавель». Встановлено, саме вони «виступили» з боку місцевих перевізників. Усім оголошено підозру в бандитизмі та замаху на умисне вбивство. Вилучено зброю і боєприпаси», – вказав міністр.

Раніше Аваков повідомляв про арешт понад двох десятків фігурантів провадження про стрілянину.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко раніше заявляв, що поліція визначила понад 60 учасників стрілянини у Броварах на Київщині, зокрема замовників. Вранці 29 травня у Броварах під Києвом сталася перестрілка з застосуванням вогнепальної зброї через конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями.
Поліція повідомила про затриманих. Зброю правоохоронці вилучили, кримінальне провадження відкрили за статтею про «хуліганство».

Керівництво МВС назвало причиною ситуації у Броварах корупцію у визначенні квот для перевізників і непрозорий розподіл маршрутів чиновниками Київської області.

XS
SM
MD
LG