Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розслідує напад на активіста Мельничука в Дніпрі


Зараз поліція працює над встановленням особи та затриманням причетних до нападу
Зараз поліція працює над встановленням особи та затриманням причетних до нападу

Поліція Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на 23-річного активіста в Дніпрі увечері напередодні. Про це правоохоронці повідомили вдень 23 листопада.

За повідомленням, справу наразі кваліфікують як хуліганство.

«Інформація про побиття місцевого жителя надійшла на лінію «102» 22 листопада о 22:00. За словами 23-річного заявника, щойно невідомі чоловіки напали на нього у приміщенні по вулиці Володимира Мономаха міста Дніпро. У подальшому він звернувся до лікарні. За попереднім діагнозом лікарів, чоловік отримав легкі тілесні ушкодження», – йдеться в заяві.

Зараз поліція працює над встановленням особи та затриманням причетних до нападу.

Увечері 22 листопада дніпровський активіст Владислав Мельничук повідомив, що п’ятеро невідомих чоловіків увірвалися до приміщення організації «Просвіта» в Дніпрі та напали на нього і його колегу Вірослава Цюп’яка.

«Побиття було в приміщенні громадської організації при свідках. Зараз пишемо заяву в поліцію та їдемо до лікарні. Є травми черепу, щелепи та носу», – повідомив він.

Читайте також: У Дніпрі вшанували пам’ять дисидента Василя Макуха, який спалив себе на Хрещатику​

Владислав Мельничук – громадський діяч Дніпра, керівник громадського об’єднання «Спільнота активної молоді SAM», виступав зокрема на підтримку нового мовного закону.

Мельничук був також координатором акції пам’яті активістки Катерини Гандзюк 4 листопада в Дніпрі. На цьому заході він вказав на відсутність покарання для замовників нападу на Гандзюк і сказав, що «кожен активіст пам’ятає і розуміє, що він може стати наступним».

XS
SM
MD
LG