Доступність посилання

ТОП новини

Польща подала Німеччині запит на дозвіл передати Україні Leopard 2 – Блащак


Акція з вимогою передати українській армії бойові танки, Берлін, 20 січня 2023 року
Акція з вимогою передати українській армії бойові танки, Берлін, 20 січня 2023 року

Польща просить у Німеччини дозволу передати Україні танки Leopard 2, повідомив міністр оборони країни Маріуш Блащак 24 січня.

«Німці вже отримали наш запит щодо згоди на передачу танків Leopard 2 Україні. Я також прошу німецьку сторону долучитися до коаліції, яка підтримує Україну танками Leopard 2. Це наша спільна справа, адже це стосується безпеки всієї Європи», – заявив міністр оборони.

Напередодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава може передати Україні танки Leopard 2 у складі коаліції країн, навіть без схвалення Берліна на реекспорт цієї моделі танку німецького виробництва.

Читайте також: Генсек НАТО впевнений, що Німеччина скоро ухвалить рішення щодо надання танків Україні

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 22 січня заявила, що патова ситуація із наданням танків наближається до завершення. За її словами, Берлін буде готовий дозволити Польщі відправити Leopard в Україну.

Президент України визнав, що постачання Україні десятків західних танків проти тисячі, які є в Росії, не вирішать проблеми, але мотивують українську армію. Він розкритикував позицію Німеччини про готовність постачати озброєння тільки разом з іншими партнерами, зокрема США.

XS
SM
MD
LG