Доступність посилання

ТОП новини

Польські перевізники знову блокують пункт «Дорогуськ – Ягодин» для вантажівок – ДПСУ


Раніше один із організаторів акції повідомив, що польські перевізники 18 грудня повертаються з протестом на кордоні
Раніше один із організаторів акції повідомив, що польські перевізники 18 грудня повертаються з протестом на кордоні

Польські перевізники знову заблокували проїзд вантажівок через пункт перетину кордону Польщі та України «Дорогуськ – Ягодин», повідомила Державна прикордонна служба 18 грудня.

За її даними, акція почалася сьогодні о 15 годині на під’їзних шляхах до пункту пропуску.

«Про її початок інформація надійшла від Прикордонної варти Республіки Польща. Організатори протесту планують пропускати лише по 1 вантажному автомобілю на годину. Водночас інформують, що пропускатимуть транспортні засоби з вантажами безпекового, гуманітарного характеру та ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Промовисте мовчання. У центрі Варшави провели акцію на підтримку українських військовополонених

Також, додають прикордонники, протестувальники не планують зупиняти автобуси. Держприкордонслужба просить водіїв і перевізників врахувати цю інформацію.

Раніше один із організаторів акції, політик націоналістичної «Конфедерації» Рафал Меклер повідомив, що польські перевізники, яким Окружний суд у Любліні дозволив поновити блокаду кордону в Дорогуську, 18 грудня повертаються з протестом на кордоні.

Раніше, 11 грудня, віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що було знято блокаду пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» із польського боку.

З 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні, вимагаючи повернення дозволів для українських водіїв і вилучення польських машин із електронної черги. Також вони зажадали поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки. Йдеться про блокування пунктів пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин». 23 листопада стало відомо про блокування ще одно пункту пропуску «Медика» на території Польщі. Через дії польських протестувальників у черзі застрягли близько трьох тисяч вантажівок.

Українська влада заявила, що через дії польської сторони несе значні втрати для економіки. Польща каже, що має власні економічні інтереси, які повинна захищати.

Форум

XS
SM
MD
LG