Доступність посилання

ТОП новини

У суді з обрання запобіжного заходу Порошенку оголошена перерва на прохання адвокатів


Петро Порошенко на мітингу своїх прихильників, Київ, 17 січня 2022 року
Петро Порошенко на мітингу своїх прихильників, Київ, 17 січня 2022 року

У засіданні Печерського районного суду Києва з обрання запобіжного заходу Петру Порошенку оголошена перерва. Суддя ухвалив таке рішення на прохання адвокатів пʼятого президента України, які попросили надати час для ознайомлення з матеріалами слідства.

За словами адвоката Ігоря Голованя, для такого ознайомлення стороні захисту потрібно дві-три години.

Сам Порошенко на мітингу своїх прихильників перед Печерським районним судом Києва сказав, що захисту доведеться ознайомитися з 9 томами справи.

Раніше адвокати Порошенка заявили в судовому засіданні, що просять не називати свого клієнта підозрюваним, оскільки жодних повідомлень про підозру у встановленому законом порядку політик не отримував. Сам Порошенко заявив про протест проти призначення безкоштовного адвоката (такий захисник був би потрібний, якщо б Порошенко та його адвокати не прибули б до суду – ред.).

Порошенко повернувся в Україну: відео з аеропорту «Київ» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

На 17 січня у Печерському районному суді Києва призначено слухання про обрання Порошенкові запобіжного заходу. Прокуратура вимагає відправити його під варту з можливістю внесення застави в сумі 1 мільярд гривень. Порошенко заявив про свою впевненість, що його не заарештують.

За версією слідства, Порошенко у 2014 році вступив у змову з проросійським політиком Віктором Медведчуком та іншими особами, щоб організувати постачання вугілля з непідконтрольних Україні районів Донбасу. Його звинувачують у державній зраді та фінансуванні тероризму. Після порушення справи Порошенко виїхав з країни, проте одразу заявив, що йдеться про ділову поїздку, і він скоро повернеться. Порошенко, який очолює зараз опозиційну партію «Європейська солідарність», вважає справу політичною і звинувачує владу в тому, що вона розправляється з опонентами, не звертаючи належної уваги на російську загрозу.

6 січня Печерський суд заарештував майно Порошенка.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG