Доступність посилання

ТОП новини

У низці областей України оголосили повітряну тривогу: під Києвом працює ППО (відбій)


Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року, ілюстративне фото
Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року, ілюстративне фото

У низці областей ввечері 22 жовтня оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування армією РФ ударних безпілотників.

«Загроза ударних БПЛА для Київської області», – йдеться в дописі військових.

Невдовзі Повітряні сили повідомили також про загрозу ударних дронів типу «Shahed» для Запорізької та Дніпропетровської областей.

Тривога лунає на Київщині, Запоріжжі та Дніпропетровщині. Згодом, о 22.21, її оголосили також у Києві.

«На підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях!», – попередив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

ОВА закликає «дотримуватися інформаційної тиші – не фіксувати й не викладати в мережу роботу наших захисників».

О 23.00 оголосили про відбій повітряної тривоги в Києві (о 23.08 – в області).

Раніше, за даними Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 22 жовтня російські війська атакували Україну ударними БПЛА, керованими авіаційними та зенітними ракетами. Зафіксовано вісім пусків ракет С-300 із Бєлгородської області та ТОТ Донеччини. Також противник застосував авіаракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, запустив два БПЛА невизначеного типу з північного напрямку та три Shahed-136/131 з району мису Чауда (Крим).

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ООН станом на 8 жовтня підтвердила загибель 9 806 і поранення 17 962 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. При цьому в організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

Форум

XS
SM
MD
LG