Доступність посилання

ТОП новини

Прокурори США хочуть 18 місяців в’язниці для росіянки Марії Бутіної


Марія Бутіна
Марія Бутіна

Прокурори США висловили клопотання про ув’язнення російської громадянки Марії Бутіної на 18 місяців після того, як вона визнала себе винною в кінці минулого року за звинуваченням у змові, щоб діяти як незареєстрований іноземний агент.

«Діяльність, що розглядається в даному випадку, є частиною більш широкої схеми Росії для отримання інформації та встановлення зв'язків і каналів зв'язку, які можуть бути використані на користь Російської Федерації»,– заявили прокурори 19 квітня.

Суд має винести рішення щодо Бутіної у Вашингтоні 26 квітня.

Бутіна є засновницею російського руху «Право на зброю». Росіянку затримали в США 15 липня 2018 року. Її звинувачують у спробах налагодити контакт між президентами Росії і США в обхід офіційних каналів.

У грудні 2018 року Бутіна визнала себе винною в змові проти США і погодилася співпрацювати зі слідством. На слуханнях вона заявила, що діяла під керівництвом офіційної особи з Росії та хотіла встановити контакти з республіканцями і Національною стрілецькою асоціацією США. Звинувачення в діяльності як іноземного агента і конспіративній діяльності на користь Росії Бутіна відкинула.

Сторона обвинувачення говорила про зв’язок Бутіної з колишнім російським законодавцем і членом керівництва російського Центрального банку Олександром Торшиним. За три місяці до арешту Бутіної Міністерство фінансів США запровадило проти Торшина фінансові санкції.

У Кремлі звинувачення проти Бутіної назвали «безпідставними».

XS
SM
MD
LG