Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Ердоган зустрінуться в Москві, щоб домовитися про перемир’я в Ідлібі


За словами Ердогана, він хоче переконати Путіна погодитися на швидке перемир’я в сирійській провінції Ідліб
За словами Ердогана, він хоче переконати Путіна погодитися на швидке перемир’я в сирійській провінції Ідліб

Президенти Росії й Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган 5 березня мають провести зустріч у Москві, на якій спробують домовитися про припинення насильства в Сирії, яке може призвести до прямого збройного конфлікту між їхніми країнами.

За словами Ердогана, він хоче переконати Путіна погодитися на швидке перемир’я в сирійській провінції Ідліб.

Водночас агенція Reuters, посилаючись на інформацію про пересування морських і повітряних суден, повідомляє, що Росія поспіхом зміцнює своє військове угруповання в Сирії.

Зустріч Ердогана і Путіна відбудеться на тлі різкого загострення ситуації в сирійській провінції Ідліб, де армія президента Башара Асада за підтримки Росії продовжує наступ на загони збройної опозиції.

Турецькі військові, які перебувають у Сирії, з кінця лютого обстрілюють місця дислокації урядових сил Асада. Це сталося після повідомлень Анкари про загибель 33 її солдатів в Ідлібі під час ударів авіації Асада.

У зв’язку з ескалацією на північному заході Сирії висловлюються побоювання щодо можливості прямого військового конфлікту Росії і Туреччини, яка підтримує частину сирійської опозиції.

XS
SM
MD
LG