Доступність посилання

ТОП новини

Британська розвідка заявила про «значні проблеми» Росії в Україні і слабкий моральний дух її військ


Знищений російський гелікоптер на околиці села Мала Рогань на Харківщині, 20 квітня 2022 року
Знищений російський гелікоптер на околиці села Мала Рогань на Харківщині, 20 квітня 2022 року

Росія все ще стикається зі «значними проблемами» під час свого наступу в Україні, а її військові мають слабкий моральний дух, йдеться в огляді британської розвідки, який поширило Міністерство оборони Великої Британії вранці 30 квітня.

«Росія сподівається виправити проблеми, які раніше стримували її вторгнення, географічно зосередивши бойову міць, скоротивши лінії постачання і спростивши командування й управління. Росія все ще стоїть перед значними проблемами. Вона була змушена об’єднати і передислокувати виснажені й розрізнені підрозділи з невдалих наступів на північному сході України. Багато із цих підрозділів, ймовірно, страждають від ослабленого морального духу», – йдеться в огляді.

У розвідці додали, що зберігаються недоліки російської тактичної координації. «Відсутність навичок на рівні підрозділів і непостійна повітряна підтримка не дозволили Росії повністю використовувати свою бойову масу, незважаючи на локальні покращення», – йдеться в повідомленні.

22 квітня в Росії заявили про нові плани під час другої фази «спецоперації в Україні» (так там називають повномасштабне вторгнення). Російські військові заявили про намір встановити повний контроль над Донбасом та південною Україною задля забезпечення сухопутного коридору в анексований Крим та отримання виходу до Придністров’я.

У британській розвідці 29 квітня заявили, що російські успіхи на Донбасі є обмеженими і досягнуті значними втратами для російських військ через сильний опір України.

XS
SM
MD
LG