Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти встановили імена понад 12 тисяч російських військових, які загинули в Україні


Журналісти наголошують, що при підрахунку вони використовують лише підтверджені дані з відкритих джерел, тому реальна кількість загиблих може бути значно вищою
Журналісти наголошують, що при підрахунку вони використовують лише підтверджені дані з відкритих джерел, тому реальна кількість загиблих може бути значно вищою

Журналісти російської служби британського Бі-Бі-Сі спільно з російським виданням «Медіазона» повідомляють, що з відкритих джерел змогли встановити імена 12 200 російських військових, які загинули у війні Росії проти України.

Журналісти наголошують, що при підрахунку вони використовують лише підтверджені дані з відкритих джерел – повідомлення російських ЗМІ та регіональної влади, а також місцевих жителів, тому реальна кількість загиблих може бути значно вищою.

Найбільше загиблих – із Краснодарського краю, Свердловської та Челябінської областей, Дагестану й Бурятії. Із родів військ найвищих втрат зазнають мотострілецькі частини, повітряно-десантні війська і добровольчі батальйони.

Бі-Бі-Сі до кінця січня стало відомо про понад 450 загиблих в Україні російських в’язнів, завербованих «ПВК Вагнера». Журналісти зауважують, що втрати серед них зростають дуже швидко, і тепер до статистики вони входять окремим рядком.

На думку авторів моніторингу, складені ними списки можуть містити щонайменше на 40–60% менше імен загиблих, аніж реально поховано у Росії. Журналісти дійшли такого висновку, вивчаючи ситуацію на цвинтарях у понад 60 населених пунктах країни. Таким чином, на їхню думку, під час повномасштабного вторгнення в Україну Росія могла втратити, «за найбільш консервативною оцінкою», понад 24 тисячі осіб загиблими.

20 січня видання The Sun повідомило, що, за даними розвідки Сполучених Штатів Америки, втрати Росії в Україні досягли 188 тисяч осіб загиблими і пораненими. За повідомленням видання, таку цифру озвучили на зустрічі у форматі «Рамштайн».

За даними Генерального штабу Збройних сил України, Росія станом на 23 січня втратила у війні проти України близько 121 480 своїх військових.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив 10 листопада, що втрати Росії у війні становлять не менше ніж 100 тисяч убитими та пораненими.

ЗСУ, за словами Міллі, ймовірно, зазнали аналогічних втрат. Крім того, він повідомив, що з початку війни в Україні загинули близько 40 тисяч цивільних жителів.

Росія не розкриває дані щодо своїх загиблих. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня, повідомивши про загибель 5937 осіб.

XS
SM
MD
LG