Доступність посилання

ТОП новини

Деякі посадовці в Росії можуть щиро вірити в можливість вторгнення ЗСУ – розвідка Британії


Ілюстраційне фото. Пожежа на нафтопереробному об’єкті в Бєлгороді, жовтень 2022 року. У прикордонних регіонах Росії регулярно лунають вибухи, які Україна офіційно не коментує
Ілюстраційне фото. Пожежа на нафтопереробному об’єкті в Бєлгороді, жовтень 2022 року. У прикордонних регіонах Росії регулярно лунають вибухи, які Україна офіційно не коментує

Облаштування оборонних споруд у прикордонній Бєлгородській області Росії може мати на меті як підняття патріотичного духу в місцевих, так і реальну оборону – про це заявило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на свою розвідку вранці 7 грудня.

Таким чином відомство прокоментувало будівництво протитанкових укріплень у області, а також створення місцевих загонів самооборони.

Хоча повідомлення про риття окопів у цьому регіоні з’являлися з квітня, зараз йдеться про більш складні конструкції, які мають зупиняти військову техніку.

«Є реалістична ймовірність, що російська влада пропагує оборонні приготування в межах міжнародно визнаної російської території, аби розпалити патріотичні почуття. Однак це, можливо, також ілюструє щиру (але хибну) віру деяких російських відповідальних осіб у реальну загрозу вторгнення українських сил», – йдеться в зведенні.

Британське Міноборони називає хиби в стратегічних оцінках «однією з критичних слабкостей» архітектури російського центрального уряду. Одним із прикладів таких хиб відомство назвало початкове рішення щодо вторгнення до України.

Читайте також: Росія: в Бєлгородській області люди залишились без світла та води через «обстріл»

«Неупереджений офіційний аналіз майже напевно часто підривається тенденцією до групового мислення та політично доцільних висновків», – констатують у розвідці.

Наприкінці листопада губернатор Бєлгородської області Росії оголосив про початок будівництва на кордоні з Україною так званої «засічної межі» – системи протитанкових оборонних споруд.

Згодом у цій та сусідній Курській областях оголосили про початок формування загонів територіальної оборони.

XS
SM
MD
LG