Доступність посилання

ТОП новини

Російська армія втратила ще 150 військових в Україні – Генштаб ЗСУ


Ілюстраційне фото. Українські військові стріляють із самохідної гармати Caesar по російських позиціях на Донбасі, 15 червня 2022 року
Ілюстраційне фото. Українські військові стріляють із самохідної гармати Caesar по російських позиціях на Донбасі, 15 червня 2022 року

За даними Генерального штабу Збройних сил України, втрати російської армії в ході повномасштабного вторгнення сягнули 36 350 військових.

Відтак за добу російські війська втратили близько 150 осіб.

Генштаб наводить також приблизні дані щодо знищеної за добу російської техніки:

  • 5 танків (загальна кількість 1 594)
  • 18 бойових броньованих машин (3 772)
  • 2 артилерійські системи (806)
  • 1 реактивна система залпового вогню (247)
  • 2 безпілотних літальних апарати оперативно-тактичного рівня
  • 5 автомобілів і автоцистерн(2 634)

«Найбільших втрат противник зазнав на Слов’янському та Донецькому напрямках. Дані уточнюються», – зазначає командування ЗСУ.

9 червня видання The Guardian із посиланням на джерело у високопоставлених колах повідомило, що російська армія з початку масштабного вторгнення в Україну могла втратити близько 20 тисяч військових.

Читайте також: Луганська область повністю окупована. Що Росія робитиме далі?

Москва про свої втрати у війні проти України останнім часом не повідомляє. 25 березня лише вдруге від початку масштабного вторгнення російська сторона оприлюднила дані про втрати російських військ, згідно з якими 1 351 російський військовослужбовець загинув, ще 3 825 – зазнали поранень​.

Перевірити дані про втрати в умовах бойових дій неможливо.

XS
SM
MD
LG