Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська зосередили зусилля на наступі в зоні ООС – Арестович


«Сьогодні вночі була знищена значна кількість живої техніки й противника в Херсонській області», повідомив радник голови Офісу президента
«Сьогодні вночі була знищена значна кількість живої техніки й противника в Херсонській області», повідомив радник голови Офісу президента

Російські війська визначилися з напрямком основного наступу, повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Про це він заявив під час звернення 13 березня.

«Противник визначився з напрямком основних зусиль і зосередив свої зусилля на наступі на наші сили оборони в зоні ООС. Але ми стримуємо його, завдаємо потужних ударів у відповідь. Так, сьогодні вночі була знищена значна кількість живої техніки й противника в Херсонській області. Тримається Маріуполь, тримаються Харків, Чернігів, Суми, Київщина», – сказав Арестович.

Читайте також: У Миколаєві від бомбардування загинуло 9 людей − Віталій Кім

Він додав, що на півночі та в районі Харкова загарбники були зупинені, наразі перегруповуються, підтягують сили та не проводять активних дій.

«Наші війська наносили нічні удари по противнику, артилерійські, авіаційні. Противник вдався до ударів у відповідь, зокрема, в районі Львівщини. Стратегічні літаки, за попередніми даними, завдали з акваторії Чорного моря удар крилатими ракетами», – додав радник голови Офісу президента.

За оновленими даними, кількість загиблих внаслідок обстрілу Яворівського військового полігону у Львівській області зросла до 35 людей.

Читайте також: Генштаб повідомив приблизні втрати російських військ на ранок 13 березня

Російська армія атакує Україну одразу в кількох напрямках на землі та завдає авіаударів по всій території. Росія заявляє, що основними цілями її «воєнної спецоперації» є виключно об’єкти військової інфраструктури, однак масштабних руйнувань зазнали житлові квартали, лікарні, школи, дитсадки, церкви, бібліотеки і стадіони. Кілька міст зруйновано вщент. Триває облога Маріуполя, в місті настала гуманітарна катастрофа.

Російська армія вбиває цивільне населення при спробі евакуюватися через «зелені коридори», а в контрольованих російською армією містах почалися викрадення активістів, журналістів та місцевих політиків.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG