Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві від бомбардування загинуло 9 людей − Віталій Кім


Голова місцевої ОВА Віталій Кім
Голова місцевої ОВА Віталій Кім

У Миколаєві через бомбардування загинуло 9 людей. Про це повідомив голова місцевої ОВА Віталій Кім.

«Мерзотники! 9 людей загинуло в результаті бомбардування мудаками», − написав він.

Вранці 13 березня, як повідомляв Кім, бомбили державне підприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування Зоря». Він виробляє, зокрема, і газові турбіни для флоту.

Читайте також: Київ готується до можливої блокади, у столиці сформували запас продуктів – КМДА

«Орки не тільки нас бояться, вони нас поважають. Це основний показник того, що перемога буде за нами», − написав очільник ОВА.

У ніч на 12 березня російські війська обстрілювали Миколаїв «безладним хаотичним вогнем», зокрема, влучили у в лікарню, інтернат, котельню.

«Вони змінюють тактику. Розміщуються у селах, квартируються у сільських школах, у будинках. Ми не можемо щільно накривати їх у відповідь. Тепер правил немає, працюватимемо з ними жорсткіше», – написав Кім у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: В Україні наразі розслідують понад 1 700 справ про воєнні злочини Росії – Венедіктова

Російська армія атакує Україну одразу в кількох напрямках на землі та завдає авіаударів по всій території. Росія заявляє, що основними цілями її «воєнної спецоперації» є виключно об’єкти військової інфраструктури, однак масштабних руйнувань зазнали житлові квартали, лікарні, школи, дитсадки, церкви, бібліотеки і стадіони. Кілька міст зруйновано вщент. Триває облога Маріуполя, в місті настала гуманітарна катастрофа.

Російська армія вбиває цивільне населення при спробі евакуюватися через «зелені коридори», а в контрольованих російською армією містах почалися викрадення активістів, журналістів та місцевих політиків.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG