Доступність посилання

ТОП новини

Бійці легіону «Свобода Росії» та РДК кажуть, що «зайшли до передмістя Шебекіна»


Члени Російського добровольчого корпусу (РДК) поблизу прикордонного пункту пропуску «Грайворон» у Козинці, Бєлгородська область Росії
Члени Російського добровольчого корпусу (РДК) поблизу прикордонного пункту пропуску «Грайворон» у Козинці, Бєлгородська область Росії

У Легіоні «Свобода Росії» та угрупованні «Російський добровольчий корпус» кажуть, що їхні бійці нібито зайшли до передмістя Шебекіна.

«Передова штурмова група Легіону та РДК заходить до передмістя Шебекіна», - йдеться у повідомленні.

Російські добровольці також публікують, ймовірно, відео боїв у Бєлгородській області. За їхніми словами, «ворожа техніка ховається у лісосмугах». «РДК» та легіон «Свобода Росії» закликають російську армію «здаватися».

Водночас, місцеві телеграм-канали Бєлгородської області пишуть про «вибухи, обстріли та роботу ППО – у районі Шебекіна видніється дим».

Наразі редакція не може перевірити ці дані незалежно.

Влада Бєлгородської області 1 червня повідомила, що кілька населених пунктів Шебекінського і Грайворонського округів зазнали обстрілів. Зокрема, у місті Шебекіно внаслідок обстрілу з РСЗВ «Град» спалахнув гуртожиток, пошкоджено будівлю міської адміністрації. За даними російських інформагенцій, після обстрілів у Бєлгородській області госпіталізовано 11 людей, четверо з них у тяжкому стані.

Уранці 1 червня підрозділ «Російський добровольчий корпус» та Легіон «Свобода Росії», які воюють на боці України, оголосили про новий рейд на територію РФ. Згодом міністерство оборони РФ прозвітувало про «зірвану спробу вторгнення» до Бєлгородської області.

Кілька десятків бійців, які декларували свою належність до РДК та Легіону «Свобода Росії», увійшли на територію Грайворонського міського округу Бєлгородської області Росії. Вони захопили російський прикордонний пункт і перебували в кількох населених пунктах міського округу. Під час цих рейдів РДК через кордон у Києві заявляли, що Україна не має до них прямого відношення, оскільки «Російський добровольчий корпус» не є частиною її Збройних сил і складається з російських громадян.

XS
SM
MD
LG