Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії заявила про «все більш драконівські» методи підтримання дисципліни в армії РФ


«Останніми місяцями російські командири, ймовірно, почали карати за порушення дисципліни, утримуючи порушників у «зінданах» (фото ілюстративне)
«Останніми місяцями російські командири, ймовірно, почали карати за порушення дисципліни, утримуючи порушників у «зінданах» (фото ілюстративне)

Розвідка Великої Британії заявляє, що в російській армії діють дедалі більш суворі покарання за недотримання дисципліни.

«Останніми місяцями російські командири, ймовірно, почали карати за порушення дисципліни, утримуючи порушників у «зінданах», імпровізованих камерах, що складаються з ям у землі, закритих металевою решіткою», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому Міністерством оборони Великої Британії у твітері.

За даними розвідки, численні недавні заяви російських військових свідчать про те, що вони були поміщені в «зіндани» за правопорушення, зокрема пияцтво і спробу розірвати контракти.

«У перші місяці війни багато російських воєначальників відносно легко ставилися до дотримання дисципліни, дозволяючи тим, хто відмовлявся служити, спокійно повернутися додому. З осені 2022 року з’явилося чимало все більш драконівських ініціатив для покращення дисципліни у військах, особливо після того, як у січні 2023 року командування операцією взяв на себе начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов», – йдеться в повідомленні.

Нещодавно голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявляв, що через відсутність мотивації і значні втрати у російських військ «моральний дух – поганий, а їхня дисципліна pуйнується».

11 січня 2023 року командувачем Об’єднаного угруповання російських військ, які ведуть війну в Україні, став начальник Генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов. На цій посаді він змінив Сергія Суровікіна, який став одним із трьох заступників Герасимова.

Україна і Захід оцінили такі кадрові зміни, як свідчення проблем всередині російського війська і «системні виклики» у війні для Росії.

Розвідка Великої Британії проаналізувала перебування на посаді командувача російських військ в Україні начальника російського Генштабу Валерія Герасимова, заявивши 1 квітня, що за цей час війська РФ досягли «незначних успіхів ціною десятків тисяч втрат».

XS
SM
MD
LG