Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі стало гірше, він непритомнів – мати політика


Пікет під посольством Грузії в Україні. Напис на плакаті – «Міша – це вʼязень російського олігарха» (натяк на Бідзіну Іванішвілі, який має вплив на грузинську владу)
Пікет під посольством Грузії в Україні. Напис на плакаті – «Міша – це вʼязень російського олігарха» (натяк на Бідзіну Іванішвілі, який має вплив на грузинську владу)

Уночі 31 січня колишній президент Грузії, 55-річний Міхеїл Саакашвілі непритомнів, температура була близько 39 градусів, повідомила його мати Гіулі Аласанія.

Удень 31 січня речник Саакашвілі Ґіорґі Чаладзе заявив, що політика, який перебуває під вартою в тбіліській клініці Vivamedi, перевели до реанімації.

Директорка клініки Ніно Надірадзе це повідомлення не підтвердила. «Саакашвілі не переводили, він у палаті», – сказала вона.

Кілька днів тому у Саакашвілі діагностували коронавірусну інфекцію. У клініці тоді заявили, що потреби переведення до реанімації немає, захворювання має легку форму. За даними телеканалу «Мтаварі», новий тест Саакашвілі показав негативний результат на COVID-19.

На початку січня в Грузії та ще більш ніж у 20 країнах відбулися пікети на підтримку Саакашвілі. Учасники закликали звільнити політика та надати йому можливість лікуватися в ЄС. Деякі активісти звинувачували нинішню владу Грузії в тому, що вони намагаються вбити Саакашвілі.

Експрезидент Грузії, який має українське громадянство, був заарештований у Тбілісі восени 2021 року після таємного повернення до країни. На той час щодо нього був ухвалений заочний вирок – 6 років позбавлення волі у справі про перевищення повноважень.

Через проблеми зі здоровʼям Саакашвілі перевели до цивільної клініки у Тбілісі. Сам політик та його прихильники наполягають, що погіршення стану могло бути спричинене отруєнням. Влада Грузії стверджує, що для таких висновків немає доказів.

Кримінальне переслідування Саакашвілі називає політично вмотивованим.

XS
SM
MD
LG