Доступність посилання

ТОП новини

«Тебе затримали як злочинця»: українець, що воює за РФ, хотів вивезти матір з Херсонщини – СБУ


Із опублікованої СБУ розмови випливає, що для вивезення матері українець, що воює у сладі російської армії проти України, організував спецоперацію
Із опублікованої СБУ розмови випливає, що для вивезення матері українець, що воює у сладі російської армії проти України, організував спецоперацію

Служба безпеки України перехопила та опублікувала розмову українця, який наразі воює проти України в складі російської армії, з матірʼю: він хотів вивезти її з Херсонщини за допомогою військових РФ, але вона відмовилася.

Спочатку мати повідомила сину, що не поїхала, бо «була перелякана до смерті» тим, як її «брали о пів на шосту ранку».

«Так правильно! Це ж спеціально робиться, щоб до тебе потім ніяких претензій не було. Тебе взяли просто затримали як злочинця, – відповів їй на це син і запитав: «Ти ж бачила, що у них така сама форма, як у мене!?»

Згодом жінка сказала йому, що не поїде, бо її чоловік хворий, і вона його самого не залишить.

«Я дуже люблю синів, але в мене тут чоловік лежить... Я його самого тут не залишу. Я до нього потім не зможу сюди приїхати», – пояснила вона.

Перевірити цю інформацію з інших джерел за умов війни редакція Радіо Свобода не може

СБУ не вперше публікує перехоплені розмови російських солдатів. Зокрема, раніше в одному із таких записів військовий армії РФ стверджував, що у них є великі проблеми із забезпеченням.

Ще один розповідав, що «три танкісти взяли зґвалтували 16-річну дівчинку», а інший – що військові РФ зʼїли вівчарку породи алабай, бо «мʼяса хотілося», «сухпайки уже набридли», а курей та гусей «уже всіх похр*нарили».

23 березня Офіс генерального прокурора повідомив про першу підозру російського військового в зґвалтуванні.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG