Доступність посилання

ТОП новини

В «Укрексімбанку» тимчасово призначили Єрмакова замість Мецгера і «принесли щирі вибачення» журналістам «Схем»


Відсторонений «на час проведення внутрішнього розслідування» голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер (ліворуч) та директор департаменту інформаційної політики «Укрексімбанку» Володимир Пікалов
Відсторонений «на час проведення внутрішнього розслідування» голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер (ліворуч) та директор департаменту інформаційної політики «Укрексімбанку» Володимир Пікалов

Наглядова рада державного «Укрексімбанку» 6 жовтня ухвалила рішення відсторонити голову правління фінансової установи Євгена Мецгера «на час проведення внутрішнього розслідування». Тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління став Сергій Єрмаков, повідомляє офіційний сайт банку.

«Наглядова рада приносить свої щирі вибачення членам знімальної групи програми «Схеми» Олександру Мазуру та Кирилу Овсяному, а також представникам ЗМІ та всьому громадянському суспільству за прикру та неналежну поведінку голови правління та представників банку», – ідеться в повідомленні.

Раніше 6 жовтня Євген Мецгер оголосив про тимчасове складання повноважень на час розслідування нападу на знімальну групу програми «Схеми», який у повідомленні фінансової установи названий «конфліктом з журналістами видання Радіо Свобода».

4 жовтня на журналістів «Схем» (проєкт Радіо Свобода на телеканалі UA:Перший) скоїли напад у державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, яке стосувалося майбутнього розслідування. Банкір наказав охороні «забрати камери» та «дістати із них касети». Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем» Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та видалили записане відео.

Після звернення журналістів Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

5 жовтня в державному «Укрексімбанку» офіційно прокоментували напад на журналістів «Схем» під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. У банку вважають, що інформація, яка цікавила журналістів, є «банківською таємницею», також стверджують, що знімальна група «без перешкоджання» залишила приміщення, і розглядають можливість «звернення до правоохоронних органів».

XS
SM
MD
LG