Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль розповів про першу за три роки зустріч із місією МВФ в Україні


За словами Дениса Шмигаля, він повідомив партнерам про основні напрямки роботи, спрямованої на розвиток економіки
За словами Дениса Шмигаля, він повідомив партнерам про основні напрямки роботи, спрямованої на розвиток економіки

Представники українського уряду провели зустрічі з місією Міжнародного валютного фонду, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 2 жовтня.

«Перший візит місії МВФ в Україну за більш ніж три роки. Обговорили кроки, необхідні для реалізації чотирирічної програми з Фондом на суму 15,6 мільярда доларів», – заявив він.

За словами Шмигаля, він повідомив партнерам про основні напрямки роботи, спрямованої на розвиток економіки. Зокрема, йдеться про залучення інвестицій, програми підтримки малого й середнього бізнесу та державно-приватне партнерство.

Читайте також: Шмигаль: уряд разом із міжнародними партнерами планує розробити єдиний план реформ для України

«Обговорили спільну роботу в межах Багатосторонньої координаційної платформи донорів. Поінформував місію про потреби України у коштах для покриття дефіциту бюджету та окремо про потреби на відновлення», – додав прем’єр.

Напередодні постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян заявив, що команда Фонду починає зустрічі з представниками української влади.

Раніше в українському уряді заявляли, що очікують від МВФ у 2024 році траншів на суму 5,4 мільярда доларів.

Влітку Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми розширеного фінансування для України і схвалила негайне виділення їй другого траншу в близько 890 мільйонів доларів. Повідомлялося, що кошти направлять на підтримку бюджету. Другий перегляд програми очікується у жовтні.

Форум

XS
SM
MD
LG