Доступність посилання

ТОП новини

«Здавати Слов’янськ ніхто не збирається». Голова ВЦА розповів про оборону міста


«Особисто я в цьому плані оптимістично налаштований», – заявив Вадим Лях
«Особисто я в цьому плані оптимістично налаштований», – заявив Вадим Лях

Оборону в Слов’янську на Донеччині вибудовують зі першого дня повномасштабного вторгнення Росії і зараз українські військові місто здавати не збираються, наголосив голова Слов’янської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях. Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода.

«Здавати Слов’янськ точно ніхто не збирається. Військові налаштовані по-бойовому. Вони це демонструють протягом чотирьох місяців. Бажання у російських військ просунутися з Ізюма було вже давно. Там гарячі тривали бої. Зараз там ще більше сконцентрувалося військ. Де буде головний удар, сказати складно. Але я не бачу ніяких панічних настроїв, навпаки – тримаймося. Наші військові в очікуванні великого удар тут вже давно. Обороні споруди будуються з першого дня, в основному за межею міста, щоб не допустити ворога у Слов’янськ, а зустріти його на підступах. Особисто я в цьому плані оптимістично налаштований», – заявив Вадим Лях.

Він додав, що російські війська зараз ведуть наступ на місто з трьох напрямків.

«Перший, де наступ триває вже більше трьох місяців – це ізюмський напрямок, біля села Долина наші війська стоять, відстань до міста – 30 кілометрів, далі ворог не просувається. Наші військові сили стримують ворога, не дають оточити місто. Святогірськ-Богородичне – десь місяць тому з’явився цей напрямок. Там теж особливого руху немає. Намагаються закріпитися, але знову ж таки успіху не мають. І лиманський напрямок – селище Райгородок. Лінія фронту там проходить вздовж річки Сіверський Донець. По прямій відстань кілометрів 10 до фронту. Реактивна артилерія добиває до Слов’янська вже давно. Вже не одиночні прильоти, а одразу 1-2 залпи», – сказав Вадим Лях.

За його даними, від початку повномасштабного вторгнення Росії у Слов’янській громаді від обстрілів загинули 17 людей, 67 – травмовані.

Про те, що РФ намагається вести штурмові дії на Слов’янському напрямку, повідомили 7 липня у Генштабі ЗСУ.

Раніше Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки повідомило, що бій за Слов’янськ може стати наступною ключовою битвою в боротьбі за Донбас.

XS
SM
MD
LG