Доступність посилання

ТОП новини

США виділять ще 1 мільярд доларів гуманітарної допомоги для України – Байден


Також США готові прийняти 100 тисяч біженців із України, сказав Джо Байден
Також США готові прийняти 100 тисяч біженців із України, сказав Джо Байден

Сполучені Штати виділять додаткову гуманітарну допомогу Україні, повідомив президент країни Джо Байден на пресконференції в Брюсселі 24 березня.

За підсумками саміту НАТО Байден розповів, що Вашингтон виділить понад 1 мільярд доларів гуманітарної допомоги для українців, які постраждали від війни, а також готовий прийняти 100 тисяч біженців із України.

Читайте також: НАТО продовжить надавати підтримку Україні – заява саміту

«Багато українських біженців воліють залишитися в Європі, ближче до дому, але ми також готові вітати 100 тисяч українців у США із фокусом на возз’єднання сімей. Ми також інвестуємо 320 мільйонів доларів у підтримку сталості демократії та захисту прав людини в Україні та сусідніх країнах», – додав президент США.

Байден додав, що нові санкції, які запровадять Сполучені Штати спільно з Євросоюзом і «Групою семи», стосуватимуться «понад 300 членів Думи, олігархів та військових компанії, які живлять російську військову машину».

Він також нагадав, що НАТО розмістило додаткові бойові підрозділи в Румунії, Угорщині, Болгарії та Словаччині, аби посилити східний фланг Альянсу.

Читайте також: Британія розширила санкції проти Росії, додавши до списку «Газпромбанк», олігархів Швідлера і Тінькова

«Путін ставив на те, що НАТО роз’єднане. Мої попередні розмови з ним у грудні та на початку січня дали зрозуміти, що він не вірив у нашу здатність триматися разом. НАТО ніколи не було таким об’єднаним, як сьогодні. Путін отримує суто протилежне тому, на що сподівався внаслідок своїх дій в Україні. Таку ж єдність ми розбудовуємо із Євросоюзом та провідними демократіями G7», – сказав президент США.

Президент Росії Володимир Путін оголосив про початок «спеціальної воєнної операції» проти України вранці 24 лютого. З різким засудженням дій Росії виступили США, члени НАТО та Євросоюзу, а також багато інших країн, які згодом запровадили проти Москви санкції.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG